Djuce maakt wijn uit blik en je wilt het. Read that again.
Wijn uit blik is beter
Djuce, een bedrijf uit Berlijn, is hier om de wereld - al waanzinnige wijn drinkend - te veranderen. Houden we van. Luister. Ja, de wijnfles, veel voordelen, maar ook steeds maar nadelen. Nadelen die door blik perfect vervangen kunnen worden. Djuce heeft als doel om geweldige biologische wijnen te bieden en tegelijkertijd het milieu te sparen. De switch naar blik maakt daarbij een groot verschil. Zo is blik 28x efficiënter om te recyclen dan flessen en driekwart van al het aluminium dat ooit is gedolven, wordt nog steeds gebruikt. En dan wordt het opeens een van de duurzaamste materialen.
Duurzame wijn
Maar er is meer, want door de overstap van glazen flessen naar blikjes dringt Djuce 79% van de CO2-uitstoot op verpakkingen terug. Bedenk zelf maar, wat weegt een wijnfles, of, nog zwaarder een fles van een feestelijke mousserende wijn? En dan een vrachtwagen vol? Juist. Bedenk dat blikjes twintig keer lichter zijn dan glas, twee keer zo efficiënt te vervoeren zijn en niet zo gemakkelijk kapot gaan. En daar slaan wij behoorlijk op aan.
Portieverpakking wijn
In een blikje zit 250ml wijn, dat zijn 2 glaasjes wijn. En dát vinden we bij de Drankerij helemaal interessant. Want, mogelijkheden! DJuce winenoemt de 250 ml de heilige graal onder de wijnverpakkingen. Dineren met verschillende wijnpairings? Geen probleem, wissel de blikjes door, zonder tig flessen aan te rukken. Één of twee glaasjes wijn na een lange dag, zonder daarna drie kwart van de fles in de koelkast te laten verpieteren? Check. Een glaasje wijn mee naar de picknick? Moeiteloos. Met Djuce drink je lekker, minder (zo u wilt) en altijd verse wijn.
Oh, en laten we dat fabel gelijk de wereld uit helpen; de wijn proeft niet naar metaal. Een coating beschermt de wijn, zodat de wijn beschermt wordt tegen lucht, licht en wat al niet.
Natuurwijn uit blik
Dan, de wijn! Want de verpakking is leuk, het is de inhoud die telt. Alle wijn uit blik van Djuce komt van duurzaam verbouwde wijngaarden in Europa en bevat geen of een minimale hoeveelheid sulfieten. Natuurwijn, zo u wilt. De CORE biologische wijnen van Djuce komen uit Italië, waar Enrico, Matteo en Davide in 2012 de deuren openden voor hun biologische wijnproductie, Bresolin Bio. Als een jonge en onafhankelijke groep wijnbouwers maken ze wijnen met respect voor het land en zijn biodiversiteit. De druiven liggen op de hellingen van de Asolo-heuvels in het noorden van Italië. Hier zijn olijfbomen, kersenbomen en wijngaarden een integraal onderdeel van het landschap. De wijnen zijn natuurlijk, toegankelijk en smaakvol.
Probeer Djuce zelf, in fizzy, white, of orange - oranje wijn.