null
Gratis ophalen in de Drankerij
Slijterij in andere dranken
Gratis verzending vanaf €65

Calcarius | Orange Puglia | 2021 | 1L

MSRP:
€25,00
(U bespaart )

Op voorraad, let’s go!

Van deze oranje wijn kunnen we liters op. Zalig doordrinkbaar, met een goede mineraliteit, lichte bloemigheid met een fris zuurtje. Geen scherpe bitters of tannines, alleen puur sap. Een écht juicy oranje wijn voor iedereen!

Drink wat anders - Drankerij

Over dit product

Op zoek naar een oranje wijn, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je dat donders goed en ben je precies op zoek naar de Calcarius Orange Puglia, een zalig doordrinkbare, met een goede mineraliteit, licht bloemig met een fris zuurtje? Voor beiden: bestellen maar, deze echte grote literfles!

De Calcarius Orange Puglia is een sappige Italiaanse schone, zonder scherpe randjes. Weinig bitter en tannine, gewoon echt puur sap voor een vriendelijke oranje wijn. Saai is ze echter niet, de Calcarius is eenvoudig en authentiek in haar puurste vorm. 

De maker van de wijn is Valentina Passalacqua,gevestigd in het noorden van Puglia, in de regio Gargano, waar haar familie al generaties lang wijn produceert. 

Het verhaal leest als een Italiaanse droom. Bij de geboorte van haar eerste dochter, Giulia, besloot Val terug te gaan naar haar roots, de het familiedomein natuurwijnen in Puglia, omdat ze op zoek was naar meer eenvoud en authenticiteit in haar leven. Natuurwijn maken, dus, met eenvoud en authenticiteit wat de klok slaat.

Op 80 hectare grond die ze cultiveert, allemaal beplant met traditionele, lokale variëteiten, zoals Fiano, Falanghina, Greco, Primitivo of Nero di Troia... De bodems zijn kalkhoudend en helpen die frisheid en mineraliteit in de druiven naar voren te brengen. En dat proef je goed in deze Calcarius, van Falanghina druif met 7 dagen schilcontact. Vandaar dat lekkere oranje kleurtje. De oranje wijn is met 11% lekker doordrinkbaar, komt dat even goed uit dat ze per liter komt.

Met deze natuurwijn krijg je instant het mediterrane gevoel, perfect op elk moment van het jaar!

Zin in meer? Bekijk onze oranje wijnen hier. 

Specificaties

Type:
Oranje
Vibe:
Easy going
Smaak:
Fruitig en Juicy
Alcoholpercentage:
11%
Druif:
Falanghina
Streek:
Puglia - Italië
Eigenschappen:

Natuurwijn

Verzenden & Afhalen

Verzending

  • Niet sjouwen, maar slurpen!

  • Gratis verzending voor orders boven €65,-

  • Verzending duurt 1-3 winkeldagen*

  • *Meer weten? Hier staat alle info!

Afhalen

  • Kom langs in een van onze winkels!

  • Afhalen duurt 0-2 winkeldagen*

  • Benieuwd naar onze winkels? Lees hier meer!

Soortgelijke producten