Noord-Italië is over het algemeen vooral bekend door de rode varianten, met her en der een fijne witte die er uitspringt. Zoals Pigri van Il Ceo. Davide Andreatta is een jonge wijnmaker uit Veneto, in het noordoosten van italië. Davide is een behoorlijk energie vent die nog niet zo lang geleden is begonnen met wijnmaken, wat zegt over zijn gretigheid.
De beste man brengt de hele dag door in zijn gaarden, en is zoals hij zelf zegt volledig door zijn wijngaarden geobsedeerd. De bodem waar hij zijn Pinot Grigio houdt bestaat voornamelijk uit vulkanisch materiaal. Hij bewerkt zijn wijngaarden op een traditionele manier zonder kunstmatig ingrijpen.
Hij focust zich op kleine veranderingen in de manier waarop hij werkt, om de kwaliteit van zijn druiven zo goed als mogelijk te krijgen. Lukt hem goed, want kenners zijn unaniem: het is verdomde knap hoe Davide in een korte tijd zulke complexe wijnen met diepte weet af te leveren. Extra leuk: Nederland is het eerste land waar Il Ceo naar exporteert. Daarvoor verkocht Davide vooral in Venetië, waar hij de wijnen per boot leverde. Hoe romantisch, en wat te gek dat we zijn wijnen nu ook mogen drinken.