Wilder Land
Wij waren gelijk weg van de dranken van Wilder Land, en toen hadden we het alleen nog maar geproefd! En hoe meer je te weten komt over dit stel wildenaren, hoe enthousiaster je wordt.
De missie van Wilder Land is namelijk het maken van... een wilder land. Minder mono, meer wild. Wilder Land werkt namelijk met boeren, smaak- makers en lekkerbekken om producten te maken waar jij van kunt smullen, waar boeren van kunnen bestaan en waar zoveel mogelijk dier soorten op afkomen.
Culinaire biodiversiteit
Hoe? Ze planten lokale en inheemse gewassen aan waar zoveel mogelijk diersoorten op af komen, die ze vervolgens oogsten en dan de lekkerste producten van maken zoals ijsthee, bier of kombucha. Zo kunnen ze de boeren een eerlijke prijs betalen voor deze (on)kruiden, wat zorgt dat er weer meer onkruiden aangeplant worden, zodat er nog meer lekkere producten van gemaakt kunnen worden én er zo veel mogelijk insecten op af komen, enzovoort! Want hoe meer onkruiden er ingezaaid worden bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders er terugkeren in Nederland. Dat noemen ze culinaire bio-diversiteit. Oftewel: Natuurherstel om je vingers bij af te likken.
No more mono
En culinair is het. Wat begon met thee, werd natuurlijk al gauw ijsthee. En kombucha, waar zowel de Het is altijd lente als de Holy Smokey part II hardlopers zijn. Maar minder mono, meer diversiteit en dat geldt dus ook voor de productcategorieën. Dus behoren siropen, sparking tea’s en bier, zoals de frisky sour, ook tot het gamma. Smaakt naar meer, zo’n wilder land.