Nou, daar hebben we Nevel! Nevel uit Nijmegen staat bekend om zijn wilde bieren. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit eigen omgeving maken ze waanzinnig mooie bieren.
Nevelt brouwt met een gemengde gistcultuur, die voor een deel bestaat uit gisten die ze zelf oogsten van druiven uit Lent en voor een deel uit gisten die van andere natuurlijke bronnen. Ze zijn allemaal in het wild gevangen, vandaar de naam ‘wilde gisten’ en ‘wild bier’.
Wild bier draait in de ogen van Nevel om meer dan wilde gist alleen. Het principe achter wilde bieren is dat de brouwer geduldig meebeweegt met de natuur, in plaats van te sturen op een snelle en goedkope productie. De bieren van Nevel worden daarom gemaakt zonder onnodige toevoegingen als enzymen, extracten of kunstmatige geur- en kleurstoffen. De ingrediënten die Nevel gebruikt zijn zo puur en onbewerkt mogelijk en komen direct uit de natuur.
De bieren van Nevel zijn waanzinnig smaakvol en complex en schuren qua smaak zelfs wel eens aan tegen natuurwijn aan. Benieuwd?
Wij zeggen geen nee tegen Nevel!