Voor het ontstaan van Fentimans moeten we ruim honderd jaar terug de tijd in naar 1905 om precies te zijn. Destijds werd de ginger beer, waar Fentimans mee begonnen is, nog met paard en wagen in stenen kruiken van deur tot deur vervoerd. Ondertussen zijn er heel wat jaren voorbij, en zijn er aardig wat technologische ontwikkelingen doorgevoerd binnen het bedrijf.
De authentieke smaak, kwaliteit en vakmanschap zijn nog steeds terug te vinden in de flesje van Fentimans. Zo ook het botanische brouwproces, iets wat je misschien niet zo snel proeft, maar van onschatbare waarde is voor Fentimans.
Maar wat is dat dan, botanisch brouwen..? Het begint allemaal met het vergaren van de beste producten van over de hele wereld, rozenolie uit Bulgarije, sinaasappels uit het Middellands-zeegebied of gember uit China bijvoorbeeld. Al deze prachtige producten worden samengebracht in net-niet-kokend water zodat de smaken niet kapot gekookt worden maar rustig in het water terecht komen.
Hierna begint het fermentatie proces dat de Fentimans drankjes hun typische smaak geeft. Er wordt gist toegevoegd dat samen met de natuurlijke suikers langzaam tot leven komt. Je moet hiervoor trouwens wel geduld hebben, net zoals bij elk brouwproces. Het duurt namelijk maar liefst zeven dagen. Hierna worden er alleen nog wat natuurlijke smaken en oliën toegevoegd. Daarna is het tijd om te bottelen, verpakken, transporteren en mixen tot jouw favoriete drankje.