Van Nahem. Van Naaaahmen? Klinkt Duits, en dat is het ook. Vlak over de Nederlandse grens, op zo'n 150 km van ons aller Amsterdam vind je Van Nahmen. Wat ze daar bij onze Oosterburen goed kunnen, is sappen maken. Om precies te zijn: Van Nahmen maakt sappen én fruit-secco’s, awesome alcoholvrije aperitieven. Het zijn mousserende dranken op basis van sap. Sap van hoog niveau, en dus uistékende alternatieven voor een alcoholische bubbel.
Met Van Nahme hebben we er een awesome alcoholvrij aperitief bij van hoogwaardige kwaliteit en met een hoog proost gehalte. Onze kijk op alcoholvrije wijn, want laten we wel wezen, dan kun je het beter bij het mooiste sap houden.
Vet: Van Nahmen volgt namelijk wel de wijnbenadering. Naast de sjieke flessen, bieden ze zalige sap-spijs-combinaties, sap op basis van 1 druifsoort (hállo Riesling) en voor elke gelegenheid de juiste fles.
Van Nahmen is traditie wat de klok slaat, een traditie die juist wordt voorgezet door altijd te innoveren. In 1917 openende de ‘Rheinische Apfelkrautfabrik’, waar appelstroop werd geproduceerd en in 1030 begonnen ze met de productie van (appel)sap uit de regio. Inmiddels zijn we bij de 4e generatie aangekomen. Het regionale fruit wordt nog immer zelf met de hand geplukt, geperst en verwerkt. Slow-food movement tot en met, want de boom mag uitmaken wanneer het fruit het rijpst - en dus smaakvolst - is. Pas als de boom het fruit bijna loslaat wordt er geoogst. Alleen zó kunnen ze de top notch kwaliteit blijven garanderen.
By the way, de interne kwaliteitseisen liggen daarbij ver boven (ook onze) wettelijke normen, dus dat zegt wel wat. Zeker in een tijd waar er steeds meer wordt gewerkt met concentraten, zelfs met appelconcentraat uit China in je ‘’lokale’’ sapje! Op Van Nahmen kun je bouwen, maar liefst 18 van de sappies werden in 2013 werden bekroond met een onderscheiding van het Duitse landbouwschap en al sinds 1994 zijn ze verbonden aan de Naturschutzbund een bijdrage voor het behouden van de natuur. Jawohl.
Welke smaak je ook kiest, sommige zijn lieflijk met een zoetje, andere zijn kordaat en complex: ze stellen niet teleur. Naast een wijnarrangement, puur of aangelengd met bruiswater, óf, ga voor niet alcoholvrij, mix het met een mooie mousserende wijn. Echt smullen.
Niet voor niets dat je deze flessen veel terugziet bij sterrenrestaurants ( we noemen een De Librije). En nu dus ook via de Drankerij bij jou in huis voor een sterren ervaring. Geniet ervan!