De Mar Salada Cava Brut is net zo droog als dat hij doordrinkbaar is. Houden we van! Met deze coole cava heb je altijd een vrolijk feest in je glas. De cava komt uit Catalonië, Spanje en wordt gemaakt van Xarel-lo 60%, Macabeo 20% en Parellada 20%. De wijn wordt gemaakt door een, zeker in wijnkringen, piepjong bedrijf, opgericht in 2012 door Joan Angel Liberia. De droom van deze jonge wijnmaker was om met een ambitieus team een range kwaliteitswijnen te maken uit verschillende wijngebieden van Catalonië. Goed gelukt, met deze cava als paradepaardje.
Met een fijne mousse, in de neus eerst bloemige aroma’s en wit fruit, en daarna, we quoten: een stevige zeewind in de neus. Daarna proef je, strak en mineraal, fijne citrus, gist, groene appel en die fijne citruszuren zorgen voor een verfrissende finish met ziltige afdronk.
Serveren bij? Oesters! Oesters! Oesters!
Maar ook zonder, perfect bij het aperitief. De prijs-kwaliteit van dit vrolijke visje is top.