Eerlijk? Wij zijn behoorlijk fan van de Oostenrijkse Claus Preisinger. Deze móesten we dus wel toevoegen aan ons wijnassortiment. Claus Preisinger is een van de jongste wijnboeren uit Burgenland, in ‘t oosten van Oostenrijk. Hij heeft ervaring opgedaan in Zuid Tirol én Californië. Hij werkt uitsluitend biodynamisch.Dat betekent dat bij de natuurwijnen van Claus niet kunstmatig ingegrepen wordt, noch in de wijngaard noch in de kelder. Zoals hij het zelf zegt; ook al zóu het het wijn resultaat kunnen verbeteren met kunstmatig ingrijpen, alsnog neemt hij genoegen met wat de natuur hem en ons schenkt.
Nou is dat niet het minste, laten we wel wezen, wij zijn hartstikke gek op de wijnen van Claus. Geen toegevoegd sulfiet, geen klaring, geen filtering, wél veel smaak van een wijnboer die van wanten weet.
Als die hele zware boerse natuurwijnen niet jouw cup of tea zijn, neem dan een wijn van Claus. Je vindt ze niet vaak strakker en zuiverder in de vin nature-arena.