null
Gratis ophalen in de Drankerij
Slijterij in andere dranken
Gratis verzending vanaf €65
Op je Paas-best: de alcoholvrije editie

Op je Paas-best: de alcoholvrije editie

Geplaatst door Anouck van Duuren RP:1237:457:528:843:749:705:537:768 on 5th Apr 2023

Het is weer bijna tijd om op ons Paasbest aan de brunch te verschijnen. Over het eten is vast allang nagedacht, maar: wat drinken je nou bij al die paasgerechten? De Drankerij is here to help you out! Hierbij presenteren we acht van onze favo non-alcoholsiche drankjes waarmee je je Pasen naar het volgende level kunt tillen.

Wat kan er bij een paasbrunch niet ontbreken: eieren! (wel eerst zoeken in je tuin, balkon of plantenbak)

1. Gevulde eieren, een tijdloze hit in zowel het verzorgingstehuis als onder millennials.

Gooi er lekker wat pimento en/of paprikapoeder door en drink er een Big Tom naast. Eieren en tomaten: altijd een gouden combi (hier heb je ook gelijk onze favo anti-katertip). Nog wat vodka over? Daar is Big Tom ook niet vies van.

2. Scottish egg (of in de volksmond ook wel ‘gehaktbal kiekeboe’ genoemd). Een klassieker uit Groot-Brittanië. Die Britten hoef je niet te vertellen hoe ze moeten brunchen, dus iets Engelse mag niet ontbreken. Zorg dat de eierdooier nog lekker zacht is en drink er een Aqua Monaco Ginger Beer bij. Gember in combinatie met gehakt: een ware love affair.

3. Eggs benedict. Niet alleen met Pasen geliefd, maar eigenlijk elke zondag. Wij combineren de gepocheerde eitjes met Hollandaise saus het liefst met zalm. Om te voorkomen dat je die hele pan Hollandaisesaus opslurpt, raad ik aan er een lekkere grapefruitsoda bij te drinken. Onze favoriet? De Butcha Hop & Grapefruit kombucha. Beetje zoet, veel zuur, beetje bitter: van de eerste tot de laatste slok interessant.

Eieren zat? Snap ik. Wissel af met een Paasstol. Weet iemand het verschil met de Kerststol? Mijn tip om verwarring te voorkomen: laat deze stol meer naar Pasen smaken door er onze heerlijke bloemige Something & Nothing Rose-Hibiscus naast te drinken. De krenten, rozijnen en gedroogd fruit uit de stol voelen zich namelijk enorm gezien door rozen.

Brunch voorbij, even uitbuiken en doorrrr naar het avondeten, waar ongetwijfeld voorbij gaan komen: asperges! Ben jij meer van de witte asperges, drink er dan een Luscombe Elderflower Bubbly bij. Vooral de witte asperges zijn lekker romig en gaan goed samen met het licht zoete, maar toch frisse van de vlierbloesem. 

Veel geziene gasten bij het Paasdiner: een beenham of een hele vis. Combineer je beenham met een sausje van rozemarijn & sinaasappel en drink er de Kimino Yuzu naast. De umami smaak van de Yuzu gaat waanzinnig samen met varkensvlees. En de vis? Drink daar een Charitea Green bij en maak het feest voor je smaakpapillen compleet. Dat vette visje mag namelijk best een beetje tegenwicht krijgen van een frisse ijsthee. Fris rijmt immers niet voor niks op vis.

Natuurlijk sluiten we af met een toetje. Je favoriete band verlaat immers ook niet het podium zonder een toegift te spelen. Meringue met lemoncurd. In stijl in het paasgeel. Drink er een Nix&Kix Mango-Ginger bij en laat het diner eindigen in een exotisch feestje.

Eet maar vooral DRINK smakelijk!

Het product