null
Slijterij maar dan effe anders
Gratis verzending van volle dozen
Voor 14:00 besteld, zelfde dag verstuurd

Cascina Tavijn Vinorosso 2020

MSRP:
€14,50
(U bespaart )

Op voorraad, let’s go!

Deze wijn brengt de drinker in gedachten naar een trattoria op het Italiaanse platteland.

Drink wat anders - Drankerij

Over dit product

Deze rode natuurwijn kan direct op de shortlist voor ‘tafelwijn van het decennium’. De wijn heeft voldoende aardsheid maar tegelijkertijd trekt de de druif Freisa dit mooi recht door haar sappigheid. Voorheen alleen door vrienden en familie van Nadia gedronken, nu gebotteld en voor de liefhebber beschikbaar - voor ons dus! Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare winterse natuurwijn heb je nu de juiste gevonden. 

De wijn is een blend van de druiven  Barbera en Freisa, die van jaar tot jaar verschilt, maar altijd tussen 50/50 en 40/60 schommelt. Barbera brengt het donkere, het aardse, het zuur en Freisa het jonge fruit. Deze wijn brengt de drinker vervolgens in gedachten naar een trattoria op het Italiaanse platteland. Lichter dan in voorgaande jaren, super verteerbaar. Zalig.

 

Nadia Verrua’s familie domein beslaat zo’n 7 hectare aan wijngaarden in de heuvels van Monferrato, rondom Asti. Daarnaast is er nog eens 5 hectare aan hazelnoot boomgaarden waar, naar men zegt, de beste hazelnoten van Italië vandaan komen. Nemen wij voor waar aan. 

 

In de kelder worden de wijnen vergist in oude botti, in cement en in glasvezel. Een leuk feit is dat Nadia’s man in Turijn het restaurant Consorzio heeft, wat tot voor kort de enige plek was waar je Nadia’s tafelwijn, haar Vino Rosso kon drinken. Nadat naast haar vrienden, familie en de gasten van Consorzio ook anderen geïntrigeerd raakten door haar Vino Rosso, begon ze deze wijn te exporteren.

 

Wij zijn weg van deze wijnen, mede vanwege het feit dat je héél erg veel wijn krijgt voor je geld. De wijnen zijn krachtig, diep, maar onmiskenbaar fruitig en fris. Nadia lijkt soms wel bijna magische krachten te hebben, en ze lijkt wijnen te maken om mensen een glimlach op het gezicht te doen toveren. …Heb je deze fles nu nóg niet in je mandje gemikt?

Specificaties

Type:
Rode wijn
Vibe:
Easy going
Smaak:
Vol & Rond
Eigenschappen:

Volle dozen & Verzenden

Gratis verzending van volle dozen

  • Een volle doos? Ja, wel zo duurzaam en lucht versturen is voor niemand leuk. De spelregels:

  • Een volle doos bestaat uit 24 gevulde vakken; In een vak past 1 flesje/blikje en sommige grotere flessen nemen 4 vakken in.

  • Vul jij alle vakken? Op iedere gevulde doos is de bezorging dan van ons.

  • Got it? Hier vindt je meer info

Bezorgopties

  • Niet sjouwen maar slurpen. Orders besteld tot 14.00 heb je de volgende dag binnen via:

  • Avondlevering via Budbee: 17:00-22:00 (Klimaatneutraal!)

  • Daglevering PostNL : 9:00-17:00

  • Amsterdam: Levering met optie statiegeld retour 10:00-16:00

  • Afhalen: in onze Drankerij op de Pretoriusstraat 1, Amsterdam Oost

Soortgelijke producten

Klanten bekeken ook

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwste dranken, kortingen en events?

sluiten